حسین جان تبریک به خاطر تولد قاموس عاشورا از شجاعت و حیا و ابهت و فصاحت و بلاغت گرفته تا عبادت و شب زنده داری، ایثار و حمایت از حریم امامت
به گزارش آرشیو نیوز:
حضرت زینب کبری (س) دختر ارشد امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (ع) و حضرت زهرا (س)، به معنای ” درخت نیکو منظر و خوشبو ” یا ” زینت پدر” در روز پنجم جمادی الاولی سال ششم هجری در ایام حیات جد بزرگوار خود رسول خدا (ص) در مدینه منوره به دنیا آمد.
حسین جان تبریک به خاطر تولد قاموس عاشورا از شجاعت و حیا و ابهت و فصاحت و بلاغت گرفته تا عبادت و شب زنده داری و ایثار و حمایت از حریم امامت
حرارت این عشق ماورایی بین تو و زینب، حرارت هجران و عطش و داغ و اسارت و صبرو استقامت و خطابه های آتشین و ستم ستیزی است که در روح بلند و ملکوتی زینب و در واژه ی الهی نامش تفسیر می شود فهم این عشق فقط در توان ما رأیت الا جمیلای زینب است.
برای وی، القاب فراوانی نقل شده است، همانند عقیله بنی هاشم، عالِمه غیر معلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینةاللّه، نائبةالزهرا، نائبةالحسین، عقیلة النساء، شریکة الشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکةالحسین
حضرت زینب (ع) به اعتراف همه تاریخ نویسان، آراسته به همه فضایل و خصلتهای والای اخلاقی و الهی بودند. ایشان در وقار و شخصیت مانند جدهاش خدیجه (ع) در حیا و عفّت همچون مادرش فاطمه (سلاماللهعلیها)، در رسایی و شیوایی بیان، مانند پدرش علی (ع)، در حلم و بردباری چون امام حسن (ع) و در شجاعت و قوّت قلب، مانند برادرش حسین بود.
در روایات آمده است که رسول خدا (ص) فرمودند: وُلْدُ فاطِمَةَ فَانَا وَ لِیُّهُم وَ عُصبَتُهُم، و هُم خُلِقُوا مِن طِینَتِی..؛ فرزندان فاطمه (حسن، حسین، زینب، و امکلثوم و محسن) که من ولی و سرپرست نَسَبی آنها هستم، از طینت و خمیره ذات من آفریده شدهاند
خطبههای ایشان در کوفه و شام علیه یزید و امویان معروف است. با خطبههای خود یزید و یزیدیان را رسوا نموده و پرده از چهره ظالمانه و ننگین حکومت اموی برداشت و پیام امام حسین (ع)، را به مردمان آن زمان رسانید.
وی همچنین در مقابل یزید بن معاویه، و دهنکجیها و بدزبانیهای او، شجاعت حیدری را به نمایش گذارده، چنین میگوید: لَئِن جَرَتْ عَلَیَّ الدَّواهی مُخاطِبَتَکَ اِنّی لاََسْتَصْغِرُ قَدْرَکَ وَاَسْتَعْظِمُ تَقْریعَکَ وَاَسْتَکْبِرُ تَوْبیخَکَ؛
اگر فشارهای روزگار مرا به سخن گفتن با تو واداشته بدان کـه من قدر و مقدار تو را کوچک پنداشته و سرزنش تو را بزرگ شمرده و توبیخ کردن تـو را بزرگ میدانم.
در برخى روايات است كه او مجلس علمى داشت و زنان به قصد آموختن احكام دين نزد او مى رفتند. اين صفات برجسته كه براى هيچ يك از زنان معاصر او فراهم نشده است، زينب را از ديگران ممتاز ساخت. چنان كه او را عقيله بنى هاشم مى گفتند و از وى حديث فرا مى گرفتند. ابن عباس می گويد: عقيله ما، زينب دختر على (ع ) حديث كرد… و اين لقب بر او ماند چنان كه به عقيله معروف شد و فرزندان وى را بنى عقيله گفتند.
در ایران روز ولادت حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار نامگذاری شده است برخی سبب این نام گذاری را پرستاری وی از امام سجاد(ع) و دیگر بیماران و اسیران کربلا دانستهاند .
سلام بر زینب زینتی که با زاهده بودنش دنیا را تحقیر وبا عابده بودنش خدا را تعظیم و با عقلیه بودنش قرآن را تفسیر وبا عالمه ی غیر معلمه بودنش دشمنان اسلام را ذلیل و رسوا می کند.
میلادش مبارک
خبرنگار: سمیه جداری
ثبت دیدگاه