حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱۵ آذر , ۱۴۰۳ Thursday, 5 December , 2024 ساعت ×
    1. باسلام وخسته نباشید خدمت مدیریت محترم گلخانه موضوع درمورد بکار گماردن زندانیان رای کار که نیاز مالی دارند وبرای بهتر…

    2. شهری که مردمانش انتخابات را شوخی گرفته و بعد از چهار سال ناله و نفرین می‌کنند

  • آداب و رسوم مردم کردستان درماه مبارک رمضان
    ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۶
    شناسه : 1498
    7

    به گزارش آرشیونیوز: یکی از سنت‌های حسنه مردم کردستان پیش از آغاز ماه مبارک رمضان برگزاری مراسم آشتی‌کنان است. مراسم آشتی‌کنان مردم کردستان که در آستانه ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود به این ترتیب است که ریش‌سفیدان هر محله بنا بر رسمی کهن، افرادی را که در محله باهم کدورت دارند به خانه خود دعوت […]

    ارسال توسط :
    پ
    پ

    به گزارش آرشیونیوز:

    یکی از سنت‌های حسنه مردم کردستان پیش از آغاز ماه مبارک رمضان برگزاری مراسم آشتی‌کنان است. مراسم آشتی‌کنان مردم کردستان که در آستانه ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود به این ترتیب است که ریش‌سفیدان هر محله بنا بر رسمی کهن، افرادی را که در محله باهم کدورت دارند به خانه خود دعوت می‌کنند. کسانی‌که با هم کدورت دارند بدون آنکه از دعوت هم‌دیگر اطلاع داشته باشند برای نوشیدن چای به خانه ریش‌سفید محل دعوت می‌شوند و پس از اطلاع از موضوع به احترام بزرگ‌ترهایی که در آنجا حضور دارند باهم روبوسی کرده، آشتی می‌کنند و کدورت‌ها را کنار می‌گذارند.

    مردم در اغلب مناطق کردستان، به ویژه روستاها، در ۲ شب آخر ماه شعبان، بر فراز تپه ها و کوه ها رفته و به دنبال هلال ماه می گردند

    بعد از اطمینان از حلول ماه نو و آغاز رمضان، پیش از اذان عشا، نوای ملکوتی ‘مرحبایاشهرالرمضان’ مژده فرا رسیدن ماه پر خیر و برکت رمضان را به مردم می دهد.
    نمازگزاران پس از به جای آوردن نماز عشا، به ادای نماز ‘تراویح ‘که در میان اهل سنت، رسم است می پردازند و این آداب، هر شب تا آخر ماه رمضان ادامه دارد

    در گذشته بیدار کردن مردم برای «پارشیو» همراه با دف نوازی، مدیحه سرایی و نواختن «دو طبله» بود؛ اما در حال حاضر تقریبا این رسم منسوخ شده است.
    در حال حاضر یک ساعت قبل از اذان صبح از مساجد کردستان نوای ‘صلات’ شنیده می‌شود تا مومنان و روزه داران برای خوردن سحری بیدار شوند.

    همچنین مردم در ماه رمضان هر روز در مساجد و تکایا حضور یافته و به قرائت یک جزء از قرآن کریم می پردازند که با دعای پایانی امام جماعت به اتمام می رسد.
    از دیگر رسوم ماه رمضان در کردستان، این است که هر روز غروب قبل از اذان مغرب، یکی از اهالی محل، سفره و غذای افطار(به ربانگ) را مهیا کرده و روزه داران را اطعام می دهد

    سپری شدن ۱۵ روز از ماه صیام، نوای قبل از اذان عشا از ندای ‘مرحبا مرحبا یا شهر رمضان مرحبا’ به ‘ الوداع یاشهر الرمضان’ تغییر می یابد که بیانگر نزدیک شدن به روزهای آخر این ماه است.

    یکی از سنتهایی که همچنان در کردستان رواج دارد، این است که زنان در ۲۷ رمضان نانی به نام “نان رمضان” درست می کنند و در بین مردم توزیع می- کنند. حضور مردم در مساجد در این ماه بسیار چشمگیر است و از این میان شرکت جوانان و نوجوانان در آیینهای مذهبی از جذابیت ویژه ای برخوردار است. در این ماه صدای روح بخش اذان در پنج وقت از بیش دو هزار مسجد استان به گوش می رسد و روزه داران را به برگزاری نماز جماعت و انجام فرایض این ماه فرا می خواند. در پایان ماه مبارک رمضان ” روز عید فطر ” مردم این شهرستان بعد از خواندن نماز عید به دید و بازدید اقوام و آشنایان می روند و عید را به یکدیگر تبریک می گویند

    درباره نویسنده

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.